De accommodaties van NNGA hebben diverse faciliteiten waardoor ze zich onderscheiden. Ze zijn karakteristiek, ze liggen in een mooie en bijzondere omgeving en hebben veel te bieden.

Over NNGA

De accommodaties van NNGA hebben diverse faciliteiten en voorzieningen waardoor ze zich onderscheiden. De accommodaties zijn karakteristiek, ze liggen in een mooie en bijzondere omgeving en hebben veel te bieden.

NNGA was eigenlijk een logisch gevolg na de aankoop van de Schaopedobbe. Het begon allemaal met het Kerkje van Gasselternijveen. Toen de Schaopedobbe erbij kwam, was er eigenlijk een sneeuwbaleffect.

Bij de Schaopedobbe in Elsloo zit een beheerderswoning, waardoor het huis in Oudehaske voor Roelof, Petra en Dennis onnodig groot werd. Daarom hebben we de vakantiewoning in de voormalige kantine van camping de Kievit verbouwd tot beheerderswoning in Oudehaske. Vervolgens hebben we onze voormalige woning omgebouwd tot groepsaccommodatie het Kievitsnest.

Van één accommodatie in 2009, naar twee accommodaties in 2015 en drie accommodaties in 2018 in Noord-Nederland.

Over ons

Wij zijn Roelof, Petra en Dennis Speelman. Al meer dan 30 jaar zijn wij actief in de recreatie. Roelof vanaf het begin fulltime, Petra tot eind 2015 parttime en Dennis naast zijn studie. Roelof wilde al van jongs af aan in de recreatie iets beginnen. Dit werd eind 1988 werkelijkheid door de aankoop van camping “de Kievit” in Oudehaske. Per 1 januari 1989 werd de aankoop van camping “de Kievit” notarieel vastgelegd, Roelof en Petra werden de trotse eigenaren van de camping.

In april 2009 kochten Roelof en Petra het Kerkje van Gasselternijveen. Na een grondige verbouw arriveerden in april 2010 de eerste gasten in deze luxe groepsaccommodatie. In oktober 2015 kwam daar de groepsaccommodatie de Schaopedobbe in Elsloo nog bij én in 2018 ging het Kievitsnest in Oudehaske in de verhuur.

Toen was het beter om het beheer van de accommodaties en de camping samen te doen. Dennis, onze zoon, had er altijd al schik in en assisteerde steeds vaker. Dennis gaat in september 2019 starten met de opleiding Tourism Management aan Hogeschool Saxion in Deventer. We hebben nog twee dochters, waarvan de ene een douaneadvieskantoor heeft en de ander beleidsmedewerker toerisme & recreatie van de gemeente Noardeast-Fryslan is.

Wij doen ons werk gepassioneerd en met veel plezier en hopen dat je daardoor een fantastisch verblijf bij ons zult hebben.

Wat vinden onze gasten?

Wij zouden met ons gezin, bestaande uit vier dochters + schoonzoons en totaal 11 kleinkinderen als voorschot op ons 50 jarig huwelijksjubileum eigenlijk naar Rome afreizen, maar dat kon allemaal niet doorgaan vanwege het Covid -19 virus. Dus wel een forse strop, weg 21 vliegtickets, weg aanbetaling groot huis....maar niet getreurd. Om toch iets leuks die week met elkaar als gezin te hebben zijn wij gaan zoeken naar een groot familiehuis en al snel kwamen we op de Schaopedobbe in Elsoo terecht. Daar zijn wij van 17-24 juli 2020 Wát een goede keuze is dit geweest!! Een schot in de roos en zo stel je de ideale vakantie voor. Petra is een echte gastvrouw, leuke ontvangst en het huis is zo ontzettend ruim dat je allemaal je ding kunt doen. Thuisbioscoop, pool tafel, tafelvoetbal en heerlijke terrassen voor en achter. Een echt kampvuur en een fijne jacuzzi. Schitterende omgeving. De kleintjes waren zo verdrietig toen ze na de weel weer in hun eigen huis terug waren, ze misten het vakantiehuis zo erg....nu een beter compliment is er niet. Oh ja, een extra compliment voor Bos Event voor de fantastisch geregelde buffetten. Heerlijke gerechten, heel uitgebreid en stipt op de afgesproken tijd geleverd. Wij gaan dit zeker nog eens een keer doen, daar in die leuke Schaopedobbe. Bedankt Petra!

Hans en Leny
| augustus 2020